Ο Άντονι Μπουρντέν μπορεί να υποβάθμιζε τις μαγειρικές του ικανότητες -αν και πολλοί διαφωνούσαν- όμως ένα πράγμα το αναγνώριζε και ο ίδιος στον εαυτό του: ήταν γεννημένος αφηγητής. Αυτό γίνεται ξεκάθαρο σε αυτή τη συλλογή ζωηρών συζητήσεων, όπου η οξυδέρκεια, το πάθος και το χιούμορ του ξεχειλίζουν. Είτε μιλά με έναν blogger, είτε απευθύνεται σε ένα τεράστιο κοινό, είτε βρίσκεται απέναντι από έναν παρουσιαστή ειδήσεων, ο Μπουρντέν παραμένει αφοπλιστικά ειλικρινής και διορατικός - ειδικά όταν αγγίζει προσωπικά του θέματα, όπως οι εξαρτήσεις του, εκφράζει την άποψή του για τους γευσιγνώστες ή αναλύει τις πολιτικές και ιστορικές διαστάσεις του φαγητού. Πίσω από κάθε λέξη ξεπροβάλλει η βαθιά ενσυναίσθηση που καλλιέργησε ταξιδεύοντας στον κόσμο μέσα από τις εκπομπές του. Ο «Χεμινγουέι της γαστρονομίας», όπως τον αποκάλεσε ο Άγγλος σεφ Μάρκο Πιερ Γουάιτ, ξαναζεί σε αυτές τις σελίδες.